La pêche à la mouche

Muharjenje

Triglavski narodni park in Julijske Alpe predstavljajo idealno naravno okolje za divje živali, metulje, ptice in razno alpsko cvetje. Vse to prispeva k obilnemu ulovu z vabami v oblikah insektov in vam zagotavlja edinstveno muharjenje v Evropi.

Bohinj je eno izmed najbolj znanih področij za muharjenje v Sloveniji. Kristalne vode in trofejni primerki rib vam zagotavljajo izzivalen in dober ribolov. Področje vam nudi neokrnjeno naravo in enostaven dostop do rek, kjer se lahko prav vsak ribič prepusti miru in vznemirjenju ob preži na ribe.

 

 

Revir 1: Bohinjsko jezero

V ledeniškem Bohinjskem jezeru, največjem jezeru v Sloveniji, živijo predvsem salmonidne ribe, kot so potočna postrv, lipan, šarenka, sulec in klen. Prevladujoča neavtohtona riba v jezeru je postrv zlatovščica, ki predstavlja za ribje gurmane najboljšo specialiteto. Na Bohinjskem jezeru je dovoljeno loviti z obale in čolna z enim priborom. Dovoljeno je: vijačenje, muharjenje in beličarjenje, lov z eno palico in z eno umetno ali mrtvo vabo. Revir Bohinjsko jezero v celoti upravlja Ribiška ddružina Bohinj.

Ribolovna sezona traja od 1. marca do 14. novembra.

 

Revir 2: Reka Sava Bohinjka

Sava Bohinjka je lepa alpska reka, ki izteka iz Bohinjskega jezera, teče po ozki, mestoma v sotesko stisnjeni dolini. V njej živijo predvsem salmoidne ribe, kot so potočna postrv, lipan, šarenka, sulec in klen.

Edini dovoljeni način ribolova je muharjenje. Ribič lahko izbira vrsto ribolova: ali lovi in vzame ali lovi in spusti. Prvi del revirja se razteza od izliva Save Bohinjke iz Bohinjskega jezera, do cestnega mostu pod Bohinjsko Bistrico, s katerim upravlja Ribiška družina Bohinj, drugi del, s katerim upravlja Zavod za ribištvo Republike Slovenije, pa od tega mostu do jezu v Soteski.

Ribolovna sezona traja od 1. junija do 14. novembra.

 

Revir 3: Reka Mostnica

Mostnica je potok, ki izvira v zatrepu alpske doline Voje in je znan predvsem po svojih koritih, ki jih je ta čista voda izdolbla na svoji poti v dolino. Ribolovni revir se razteza od jezu v Stari Fužini do sotočja s Savo Bohinjko, z njim upravlja Ribiška družina Bohinj.

Tu najdemo potočno postrv, šarenko in lipana. Na območju Mostnice ribič lahko izvaja samo ribolov lovi – spusti, dovoljeni način ribolova je muharjenje. V Mostnici lahko dnevo izvaja ribolov največ 5 ribičev.

Ribolovna sezona traja od 1. junija do 14. novembra.