Golf

Golf

Golf postaja vse bolj priljubljen pri lokalnem prebivalstvu in tudi vedno večje število turistov, ki prihajajo v Slovenijo, ceni dobro igro golfa.

Golf igrišča v Sloveniji so obdana z veličastno naravo. Na voljo so številna igrišča s čistinami tik ob veličastnih pokrajinah, kot so čudovita jezera, reke, gozdovi ali osupljivi vrhovi Alp, kar jih uvršča med najlepše v Evropi. S ponudbo učnih ur golfa ali izkušenih inštruktorjev za izziv zagotavljajo ustreznost tako za popolne začetnike, otroke kot tudi izkušene igralce.

 

Golf igrišče Diners Club Smlednik Ljubljana

Priljubljeno igrišče se nahaja v neposredni bližini Šmarne gore, ob lokalni cesti med Pirničami in Smlednikom. Je eden najsodobnejše opremljenih golf igrišč v Sloveniji in s svojim ugledom je bil zvezda evropskega prvenstva ter številnih drugih prestižnih športnih in zabavnih prireditev. Igrišče je znano po odlični kombinaciji dinamičnih čistin, izzivnih peščenih ovirah ter velikih in dobro vzdrževanih zelenicah.

  • Par 72 igrišča na zajetnih 6,200 m ponuja vse tisto, kar golfist pričakuje:
  • dobro vzdrževane in hitre čistine s poudarkom na velikih in dobro urejenih zelenicah
  • Par3 šest lukenj, Par4 šest lukenj in Par5 šest lukenj
  • dve večji vodni oviri – jezerca na gozdnem robu
  • golf akademija z individualnimi urami, skupinskimi vadbami, tečaji za otroke, video analizo udarcev
  • tri PGA usposobljeni golf inštruktorji
  • predel za vadbo kratke igre, igrišče je opremljeno z najsodobnejšim računalniško podprtim namakalnim in vzdrževalnim sistemom TORO, kot se uporablja na večini najboljših igrišč v ZDA

Na posestvu je na voljo dobro opremljena prodajalna Pro, ki ponuja široko paleto priznanih blagovnih znamk s potrebno opremo za golf: klubi, vozički, oprema za mlade, oblačila, obutev, igralni pripomočki in pripomočki za usposabljanje. Poleg tega ponujajo tudi dodatne storitve: klubsko opremo, tiskarske logotipe za golf, storitve golf opreme, testiranje golf klubov, darilne bone, …

 

Golf igrišče Royal Bled

Že takoj ob odprtju so ga poznavalci razglasili za eno najlepših igrišč v Evropi, saj ponuja številne golfske izzive in čudovite razglede na najvišje slovenske vrhove.

Golf igrišče Bled je najstarejše in največje igrišče v Sloveniji. Po oceni angleške revije Golf World Magazine je bilo eta 2014 uvrščeno na 49. mesto med 100 top igrišči celinske Evrope.

Igrišče se nahaja v osrčju slovenskih najvišjih vrhov in daje vtis parka. Kraljevo igrišče z 18 luknjami in Jezersko igrišče z 9 luknjami ponujata veliko možnosti za igralce začetnike, zadovoljita pa tudi najzahtevnejše igralce. Na svoji poti od luknje do luknje se igralci sprehajajo po sončnih travnikih in v senci dreves, na svežem gorskem zraku in s prečudovitim razgledom na Julijske Alpe, Karavanke, planoto Jelovico in v daljavi Kamniške Alpe. Celotna izkušnja ustvari nepozaben vtis na obiskovalce.

Na golf igrišču Royal Bled je na voljo tudi dobro založen Proshop. V njem boste našli številna modna oblačila, obutev, opremo in različne dodatke za golf. Nudijo tudi široko paleto lastnih logo artiklov, ki vam bodo vedno priklicali v spomin enkratno golfsko izkušnjo na Bledu.